perjantai 23. elokuuta 2013

Uuden-Seelannin kostea porkkanakakku

Jo vuosia sitten olen raapustanut tämän pettämättömän New Zealand moist carrot caken ohjeen reseptikirjaani. Reseptit Suomen ulkopuolelta voivat olla hyvin mutkattomia ja helppoja. Lopputulos on kuohkea ja mehevä. Ei siis ikuisuuksien kestävää voi-sokerimössön vaahdotusta tai sen ihmeemmin kananmunienkaan, aineet muutamassa osassa sekaisin, viimeinen sekoitus ja se on siinä.


- - - - - - - - - - - - -


½ peltiä/1 pieni pellillinen

Tarvitset:

250 g vehnäjauhoja
170 g ruokosokeria
175 g fariinisokeria
3 munaa
175 ml öljyä (miedon makuista esim. Keiju rypsi)
55 ml ranskankermaa
2 tl vaniljaesanssia
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
300 g porkkanaraastetta
75 g kookoshiutaleita

Kuorrute:

50 g pehmeää voita
50 g tomusokeria
110 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat valmiiksi.

Mittaa munat, öljy, ranskankerma ja vaniljaesanssi isoon kulhoon. Sekoita.

Lisää joukkoon sokerit ja sekoita hyvin joukkoon, riko mahdolliset sokeripaakut.

Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon ja sihtaa osissa joukkoon. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi kookoshiutaleet ja porkkanaraaste.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja anna paistua uunin keskiosassa puolisen tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Valmiste kuorrute. Vaahdota voi ja tomusokeri. Vatkaa tuorejuusto joukkoon ja mausta sitruunamehulla. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koistele halutessasi mantelirouheella.






keskiviikko 14. elokuuta 2013

Samettisen makuinen keikauskakku mustikoista ja valkosuklaasta

Nyt on joku kakkukärpänen pistänyt pahemman kerran, sillä näitä juustokakkuja tupsahtelee meidän keittiössä niin tiheään että täytyy pian keksiä jokin uusi juttu mistä villiintyä yhtä totaalisesti. Herkkuahan nämä ovat ja syötyä tulevat aivan varmasti. Vastapoimitut mustikat houkuttelevat valmistamaan kaikkea hyvää mistä niistä saa kaiken ilon irti. Ja miksei tätä kakkua voisi valmistaa myös vadelmista tai punaherukoista. Varmasti hyvää!


- - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

n. 3 dl tuoreita mustikoita (tai muita marjoja)
2 kananmunanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria ( + ekstravaniljaa esim. Dr. Oetkerin vaniljamyllystä)
1 rkl sokeria
100 g valkosuklaata
2-3 liivatetta
tilkka sitruunamehua
paketti Safari suklaamurukeksejä


Vuoraa haluamasi vuoka kelmulla, jätä reilusti kelmua yli jonka voit taitella valmiin kakun päälle. Itselläni oli käytössä Ikean metallinen puolipallon muotoinen vuoka.

Ripottele puolet mustikoista kulhoon, voit toki käyttää mustikkaa haluamasi määrän, itselläni menekki oli yhteensä kolmen desin luokkaa.

Laita liivatteet likoamaan viileään veteen.

Vaahdota kerma, puhdista vatkaimet huolellisesti ja vaahdota seuraavaksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon huolellisesti tuorejuusto ja mausta vaniljasokerilla, vaniljalla ja tavallisella sokerilla. Jos et pidä supermakeasta, voi sokerin määrää vähentää ja maistella massaa kun olet lisännyt joukkoon valkosuklaan.

Yhdistä joukkoon valkuaisvaahto. Sulata valkosuklaa ja sekoita mukaan.

Mikrota tilkka sitruunamehua kuumaksi ja sekoita joukkoon hyvin vedestä puristellut liivakot. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen kermavaahto-tuorejuustoseosta ja sekoita liivatteet hyvin massaan. Itse käytin kolme liivatetta ja rakenteesta tuli pehmeän jämäkkä. Jos haluat rakenteesta pehmoisamman kaksikin riittää hyvin.

Kaada seos vuokaan mustikoiden päälle. Lisää loput mustikat tuorejuustoseoksen pinnalle. Murenna keksit ja ripottele murut päällimmäiseksi. Painele kämmenellä ne tiiviisti kiinni. Taita kelmujen reunat kakun päälle.

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Kumoa valmis kakku lautaselle ja poista kelmut.
Koristele tomusokerilla.









torstai 8. elokuuta 2013

Marjakakku tuoreista marjoista

Vadelmat, mustikat ja mansikat ehtivät tuoreina ja vastapoimittuina kaikki samaan juustokakkuun. Mansikat olivatkin viimeiset tälle kesää mitä poimin vanhempieni penkistä. Vadelmat ja joen penkereellä kasvavat vaaramet notkuivat oksistaan pullukoita kavereita. Niitä poimittiin myös pikku kätösten voimin pieni kulhollinen. Taisi laihahkon saaliin syy olla kahden herkkusuun.

Tuoreista marjoista loihdittiin siis juustokakku. Marjojen maku siinä on lyömätön!


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

2 pkt Domino-keksejä
100 g voita

2 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
puolikkaan sitruunan mehu

2 dl sekalaisia kauden marjoja (vadelmia, mustikoita ja mansikoita)'
ripaus sokeria

tuoreita marjoja koristeluun


Kiehauta marjat ja sokeri kattilassa hilloksi. Anna jäähtyä hyvin.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Murenna Dominot huolellisesti pieneksi muhjuksi, sekoita keksimuruihin sulatettu voi. Taputtele muruseos irtopohjavuuan pohjalle ja korkealle reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.

Vaahdota kerma, sekoita tuorejuusto huolellisesti joukkoon. Mausta sokereilla. Puristele liivakoista vesi ja sulata kiehautetussa sitruunamehussa. Sekoita se hyvin tuorejuustomassan joukkoon.

Lisää lopuksi keittämäsi marjahillo ja sekoita ja suuripiirteisesti joukkoon jolloin kakun täytteeseen jää kaunis marjaraita.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.