keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Yrttiset parmesaanilihapullat

Nämä mainiot lihapullat maistuvat perinteiseen tapaan perunoiden tai muusin kanssa, tai hyvässä tomaattikastikkeessa keittettynä pastan kaverina. Kummin vain. Maistuvia ovat, lupaan sen!

Olen aivan ihastunut pankojauhoon. Käytin lihapullamassassa korppujauhon sijaan japanilaista korppujauhoa, pankojauhoa. Pankojauholla saa kauniin rapsakan pinnan esimerkiksi friteeratuille isoille katkaravuille. Pankojauho on löytänyt meillä tiensä myös arkikeittiöön ja perusruuanlaittoon. Koostumus ja ulkonäkö on kuin itsemurustettua leipää, makukin on passeli.


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

500 g laadukasta naudan jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulia
3 reilua ruokalusikkaa pankojauhoa (tai korppujauhoja)
tuoreita yrttejä: timjamia, persiljaa, basilikaa.. mitä nyt löytyy
1 dl parmesaaniraastetta
pitkä loraus kermaa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä paistamiseen


Kuutioi sipuli, raasta valkosipuli. Paista tilkassa oliiviöljyä kypsäksi. Laita kulhoon.

Lisää sipulin kaveriksi jauheliha, hienonnetut yrtit, mausteet ja pankojauho. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kerma ja sekoita vielä.

Pyörittele palloja ja paista oliiviöljyssä pannulla. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa tai hyvässä tomaattikastikkeessa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti