maanantai 9. syyskuuta 2013

Uuniriisipuuro

Riisipuuro on meidän perheen talviherkkua. Riisipuurokauden voi mielestäni korkata vaikka nyt syyskuun alussa, kun illat ihanasti pimenevät ja lämpötilat vaativat jo syystakkia.

Keraamisessa padassa yön yli hautunut riisipuuro oli superpehmeää ja maukasta. Puuroriisin rakenne pitkän haudutuksen seurauksena hiukan hajoaa, mutta maku on erinomainen!

Illalla ainekset pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Aamulla uunissa odottaa valmiina maailman helpoin ja maukkain aamupuuro.


- - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

1 litra punaista maitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl hyvää suolaa
½ tl hunajaa
muutama nokare voita


Lämmitä uuni 70-80 asteeseen. Tämä puuro lepäili yön 75 asteisessa uunissa.

Kaada maito kattilaan ja lämmitä, älä anna kiehua. Mittaa puuroriisi keraamiseen pataan ja kaada lämmin maito päälle. Mausta suolalla ja hunajalla, sekoita.

Tiputtele muutama voinokare perään ja sulje kansi.

Anna puuron muhia uunissa 10 tuntia.






Tarjoile marja- tai luumusopan kera. Tai tee kuten minä, sirottele päälle reilusti sokeria, kanelia ja voita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti