lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lintti-valkosuklaajuustokakku

Lintti, hilla, lakka, suomuurain.. rakkaalla lapsella on monta nimeä. Lintiksi olen itse oppinut marjaa kutsumaan joten tämä on linttikakku. :)

Naperon synttäreille leivottiin juustokakku aikuisempaan makuun. Makean hapan lintti, makea valkosuklaa ja raikas tuorejuusto: toimii!


- - - - - - - - - - - - - -


Tarvitset:

Pohja

200 g täysjyvä Digestive-keksejä
70 g voita

Täyte

3 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
puolikkaan sitruunan mehu
130 g valkosuklaata
1 tl Dr. Oetkerin rouhittua vaniljatankoa myllystä
sokeria
260 g linttejä

260 g linttejä koristeeksi


Sulata voi. Hienonna keksit muruksi ja sekoita voisula joukkoon. Painele keksimassa irtopohjavuuan pohjalle ja paista hetki 200 asteisessa uunissa. Riittää että keksipohjan reunat saavat aavistuksen väriä ja pohja rapeutuu.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paseeraa lintit tiheän siivilän lävitse. Painele lusikalla marjoja lujasti että kaikki marjasose on irronnut.
Vaahdota kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vanilja joukkoon. Kiehauta sitruunan mehu. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja sulata ne mehuun.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita suklaaseen pieni määrä tuorejuustovaahtoa ja sekoita se käännellen. Tee samoin mehuun sulatetuille liivakoille. Lisää lopuksi paseeratut lintit ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kaada massa jäähtyneen keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna levätä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Koristele linteillä ja halutessasi voit kiillottaa ne vesitilkkaan keitetyllä hillo- tai hyytelösokerilla.




2 kommenttia:

  1. Nyt tuli kyllä mulle ihan uusi sana! Ja lintti on mulle kaiken lisäksi vielä perunasiivu (perunalintti) :D Kakku näyttää kyllä suussasulavalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintti on käytössä aika pienellä alueella Keski-Pohjanmaalla ja suurimmalle osalle ihmisistä tuntematon sana. Perunalintti taas on mulle uus tuttavuus. :D

      Poista