torstai 6. syyskuuta 2012

Pestopiirakka

Viikonloppuna juhlittiin ihanaa 2-vuotiasta pikku missiä. Jälleen kerran oli sankarin äityli loihtinut loistavia herkkuja juhlapöytään. Tälle suolaiselle piirakalle jäi kieleni napsumaan siitä huolimatta että sain piirakkaa vielä kotiinviemisiksikin. Tarkan ohjeen tulen vielä kysymään, mutta nyt vain sovellettiin menemään että saan samantyylistä piirakkaa tarjoilla omille vierailleni.

Pohjan tein luotto-ohjeellani. Pohjasta tulee suolaisen murea ja sopii minkälaisten täytteiden kanssa tahansa. Tähän piirakkaan ei tullut ruokakerma-munaseosta jonka yleensä teen suolaisiin piirakoihini. Täyteläinen tuorejuusto-punainen pesto peti ajoi asiansa hienosti.

- - - - - - - - - - - -

Piirakkavuuallinen

Tarvitset:

Pohja

1 dl mummonmuusijauhetta
150 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja (täysjyvävehnäjauhosta tulee mureampi ja viljaisampi maku)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kylmää vettä

Sulata voi, sekoita muusijauhe joukkoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoittele sekaan. Lisää lopuksi kylmä vesi. Voitele vuoka kevyesti ja taputtele taikina tasaisesti piirakkavuokaan.

Täyte

rasia Philadelphia tuorejuustoa
2-3 tl punaista pestoa (miksei tavallista vihreääkin)
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni tai puolikas iso punasipuli
puolikas Mustapekka juusto
basilikanlehtiä


Sekoita tuorejuusto ja punainen pesto, levitä pohjan päälle. Levittele sipulikiehkurat ja tomaatinpuolikkaat tuorejuustopedin päälle. Murenna Mustapekkajuusto ja painele basilikanlehtiä sinne tänne.

Paista uunin keskitasolla 200 astetta, noin 20 minuuttia tai kunnes piirakan reunat ovat kauniin väriset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti