keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kolmen ruokalajin japsipäivällinen

Olimme ystäväni kanssa pitkään puhuneet että meidän tulisi kokkailla sushia. Samalla syödä, jutella, nauraa ja nauttia yhteisestä laatuajasta tyttöjen kesken. Ja tänään oli meidän "marttakerhon" rnsimmäinen virallinen kokoontuminen sushin merkeissä. Ja olihan minulla tässä pieni puudeli haudattuna: on jo korkea aika päästä testaamaan ja maistamaan ostoksiani.


Päivän menu koostui misokeitosta, maki- ja nigirisushilajitelmasta sekä matchalla maustetusta vaniljajäätelöstä.


Misokeitto oli Tokyokanista ostamastani pikamisokeittotahnasta. Myyjä suositteli tätä tahnamaista pikamisoa (Marukome Wakame Namamiso) ja oli kyllä aivan mielettömän hyvää! Teimme ruokaisamman version misosta keittämällä japanilaisia vehnänuudeleita mukaan. Koristeeksi salaattisipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Misokeittotahnassa oli mukana maukasta wakame-levää jota maistoin ensimmäistä kertaa.


Sushilautaselta löytyy useammanlaista herkkua: aburinigirejä, eli kaasupolttimella semikypsäksi tohotettua lohta majoneesilla, kurkulla, porkkanalla ja avokadolla täytettyjä pikkumakeja sekä pari lohenmäti gunkania. Minulle uusi tuttavuus makisushin sisällä oli crème fraiche-tonnikalatahna. Tällä kertaa keksimme siihen myös hauskan twistin joka teki jo hyvästä tahnasta vieläkin parempaa! Tonnikalatahnaa tuli tosi paljon siihen nähden kuinka vähän sitä lopulta makirullan sisään laitetaan, joten lopusta voi tehdä vaikkapa sandwichejä.

Tonnikalatahna

purkki hyvää tonnikalaa
1 rkl majoneesia
2 rkl crème fraichea
2 tl ruohosipulia silputtuna
2 tl Santa Marian wasabi&sesame maustesekoitusta (tämä oli se twisti) :)



Vaatimaton, mutta hyvä japanilaishenkinen jälkiruoka syntyi matcha-teejauheesta ja puolesta litraa vaniljajäätelöä. Mieheni juo joka päivä vihreää teetä ja hänen teekätköistään sain luvan käyttää viimeisen teelusikallisen vihreää matcha-teejauhetta jälkkäriimme. Tee toi hauskan maanläheisen ja yrttisen maun jäätelöön. Todella erikoinen makuyhdistelmä näin äkkiseltään sellaiseen suuhun missä mansikka- ja suklaajäätelö maistuvat parhaimmalta.

Näitä erilaisia makuversioita jäätelöstä Japanissa tosiaankin riittää. Tekisikö mieli kokeilla mustekalan musteella, härän kielellä, maissilla, wasabilla tai vaikkapa raa'alla hevosenlihalla maustettua jäätelöä? Matchalla on ainakin hyvä aloittaa.. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanat ruuat!
    (mutta puudelit on liian suloisia haudattavaksi)
    nimim. puudelinukkuusylissä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Spuudelit on ihanuuksia, syli on niiden paikka :D

      Poista