perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kanttarellirisotto

Kanttarellikausi alkaa olla hyvin käsillä. Kanttarellikeitto olisi aika luonnollinen aloitus sienisarjassa, mutta päätin vaatimattomasti aloittaa risotolla, jota olen ainoastaan kerran aikaisemmin valmistanut. Ja aika hyvin tuo onnistui tälläkin kerralla! Ehkä minulla oli vieressä vain niin hyvät kannustusjoukot ettei luottamus herkulliseen lopputulokseen missään vaiheessa päässyt horjumaan. :)

Kanttarelleja on ehdottomasti ostettava pakastimeen talveksi.


Tarvitset:
(neljälle)

2,5 dl risottoriisiä
2 sipulia hienonnettuna
2-3 dl kantarelleja
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
(2 dl valkoviiniä)
reilu litra kuumaa kasvis- tai kanalientä
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
50 g voita
mustapippuria
parmesaania lastuina koristeluun

Paahda sienet kuumalla pannulla voinokareen kera, kunnes neste on haihtunut. Ota pois. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista niin, että riisi muuttuu läpikuultavaksi.
Jos haluat käyttää valkoviiniä, lisää se ensimmäisenä nesteenä joukkoon. Kuuma pannu saa alkoholin haihtumaan nopeasti.
Lisää hyvää lientä pienissä erissä sekoittaen niin, että edellinen erä ehtii lähes imeytyä ennen uuden lisäämistä. Sekoita useasti, jotta riisistä irtoaa tärkkelystä. Kun riisi on kypsää, lisää kantarellit, voi ja parmesaaniraaste. Rouhaise mustapippuria.
Sekoita hyvin. Valmiin risoton pitää olla liisterimäistä ja kosteaa. Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.

Resepti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti